Istra

Najveći poluotok Jadranskog mora, Istra, nezaobilazna je destinacija. Seoska unutrašnjost valovitih brežuljaka i plodnih ravnica privlače umjetničke posjetitelje u istarska naselja na brdašcima, ruralne hotele i agroturizme, dok je zelena razvedena obala izuzetno popularna zbog sunca i mora.

istarskih vinarija

stanovnika Huma

godina star amfiteatar

sorte tartufa

Istra

Zašto ćete je zavoljeti

Istarska ludo popularna obala prepravljena je turistima iz središnje Europe ljeti, ali u unutrašnjosti poluotoka možete uživati u samoći i biti bez ometanja, čak i tijekom kolovoza. Dodajte još k tome renomiranu gastronomiju, u čijoj glavnoj ulozi je svježa morska hrana, prvorazredni bijeli tartufi, divlje šparoge, vrhunska maslinova ulja i nagrađivana vina, poprskajte s povijesnim šarmom i dobili ste komadić neba.

5 MJESTA ZA POSJETITI

 
 • 1. Pula

  Glavni grad Istre, Pula, ima idealnu poziciju, odmah je na obali, lako je utvrđen i zbog toga je naseljen još od prapovijesnih vremena. Najjasnije se, ipak, vidi kao rimski grad. Ne možete izostaviti pulsku rimsku Arenu, koja podsjeća na rimski Koloseum. Bez obzira na to koje povijesno razdoblje najviše preferirate, u Puli ćete zasigurno pronaći nešto vrijedno oduševljenja.

 • 2. Stari grad Rovinj

  Uske kamene uličice i mali trgovi koji svjedoče turbulentnoj povijesti grada, prepuni su srednjovjekovnih, gotičkih, renesansnih i baroknih građevina i terasa. Stari grad Rovinj je zaštićeni povijesni centar grada i turistima najprivlačniji dio.

 • 3. Motovun

  Osim crkvica i spomenika koji krase kamene ulice i trgove, Motovun će očarati svoje posjetitelje sa svojom kulturnom ponudom i širokom ponudom aktivnosti koje uključuju biciklističke staze duž doline rijeke Mirne i atraktivna natjecanja balona na topli zrak. Uputite se na izlet u unutrašnjost Istre i posjetite znamenitosti Motovuna.

 • 4. Stari grad Poreč

  Poreč je star gotovo 2,000 godina i smješten oko luke koju s mora štiti mali otok Sveti Nikola. Povijesni centar Poreča je sačuvao izgled ulica karakterističan za rimski castrum koji je nekada bio na mjestu današnjeg Poreča. Posjetite stari grad Poreč i uživajte u ugodnoj šetnji i razgledavanju spomenika i kulturnog bogatstva.

 • 5. Umag

  Umag je dobro poznata turistička destinacija te je također dobro poznata rekreacijskim i profesionalnim atletičarima. Već više od dvadeset godina ovdje se održava prestižni teniski turnir ATP Croatia Open. Umag također ima bogato kulturno naslijeđe koje se može pogledati u Gradskom muzeju ili na ulicama starog grada poluotoka, sa očuvanom mrežom staza i srednjovjekovnom urbanom strukturom.

Istra

Gastronomija

Istarska gastronomija vjerno odražava sve povijesne, geografske i klimatske karakteristike ovog područja. Burna prošlost također je utjecala i na gastronomiju. Različite tradicije isprepliću tradicionalnu kuhinju koja se temelji na prirodi; biljkama koje se same razmnožavaju, aromatičnim začinima, sezonskom povrću, plodovima mora...

october, 2021

No Events

Kako će vas Istra nadahnuti?

Ovdje je sve srdačno i prijateljsko: priroda, gradovi i ljudi.

×
Contact

CONTACT US

CONTACT DETAILS
+(385) 51 271-437, +(385) 51 711-671
reservations@ohm.hr

CALL BACK

WORKING HOURS
Mon-Fri: 09:00-17:00

BEST PRICE GUARANTEE

If you find a lower price anywhere on the Internet we will match that price and give you an additional 10% discount.

×
Kontakt

Kontaktirajte nas

Kontakt detalji
+(385) 51 271-437, +(385) 51 711-671
reservations@ohm.hr

Uzvratiti ćemo vam poziv

Radno vrijeme
Pon-pet: 09:00-17:00

Jamstvo najbolje cijene

Ukoliko pronađete nižu cijenu naših usluga bilo gdje na internetu, usporediti ćemo je i dati Vam dodatnih 10% popusta.

X