Mali Lošinj

Ukoliko se pitate zašto posjetiti Mali Lošinj, čija luka glasi najljepšom na cijelom Jadranu, mi vas pitamo – zašto ne? Bez sumnje zaljubit ćete se u Mali Lošinj već na prvi pogled. Ukoliko tražite odličan godišnji, da li ste znali da Mali Lošinj ima preko 2500 sunčanih sati u cijeloj godini? Zvuči savršeno za sunčani bijeg! Mnogo je razloga zašto bi Mali Lošinj trebao biti vaša iduća destinacija.

vrsta riba

otrovnih paukova

autohtonog bilja

sunčanih dana

Mali Lošinj

Hrvatska najbolje čuvana tajna

Divlji, a istovremeno spokojan, prepun ugodnih kutaka, divljih životinja i biljaka koji čine Mali Lošinj nezaboravnim rustikalnim rajem. Terapeutski efekt mora i bilja, sporta i rekreacije, prirodnih šetnica, bogate povijesti, udobnog smještaja, odlične kuhinje i ljubaznih domaćina, čine Mali Lošinj idealnim mjestom za vaš posjet tijekom cijele godine.

5 MJESTA ZA POSJETITI

 
 • 1. Muzej Apoksiomena

  Antička brončana statua atletičara, visoka 192cm, izvučena s morskog dna između otočića Vele Orjule i otoka Lošinja 27. travnja 1999. godine, jedina je velika brončana statua nađena do danas na istočnoj obali Jadrana. Original statue se čuva u muzeju Apoksiomena u centru Malog Lošinja, koji je sada njegov novi dom i stalna adresa.

 • 2. Miomirisni otočki vrt

  Vrt je uređen po uzoru na otočke mirisne rajske krajolike. Dom je preko 250 vrsta divljih aromatičnih biljaka koji daju predivnu aromu cijelom otoku. Lošinj je i otok kojeg, pored Jadranskog mora, oplakuju sva mora svijeta, zahvaljujući slavnim lošinjskim pomorcima, koji su s dalekih prekomorskih putovanja donosili razne nepoznate biljke. Preko 100 ovih originalnih biljnih vrste upotpunjuju mirisnu sliku vrta.

 • 3. Kalvarija – Križni put

  Duž uspona u južnom dijelu grada redaju se u slobodnom pejzažu kapelice, 14 postaja Križnog puta poznatog i kao malološinjska Kalvarija. Kapelice su sagrađene u 18.stoljeću, a dovršene i posvećene 1752.godine u vrijeme naglog lošinjskog procvata, kada su mala naselja prerastala u gradove. Kalvarija završava golgotskim križem i malom crkvom.

 • 4. Podvodni povijesni park

  U podvodnom arheološkom parku imate mogućnost doživjeti osjećaj ronjenja u uvjetima koji podsjećaju na rekonstrukciju stvarnog podvodnog otkrića. Istovremeno, na posve novi i drugačiji način možete se upoznati s podvodnim svijetom i kulturnim naslijeđem Lošinjske regije. Najveća atrakcija podvodnog parka je svakako replika antičkog brončanog kipa atlete Apoksiomena, koji je na neki način i simbol grada.

 • 5. Park šuma Čikat

  Park šuma je ljudskom rukom stvoren ekosustav nastao kao rezultat čovjekova napora na oblikovanje pejzaža i suradnje s prirodom. Čikat je omiljena destinacija za ljubitelje sporta i nudi sportove poput vaterpola, jedrenja, surfanja i škole ronjenja, a također i teniske te nogometne klubove. Od iznimne je važnosti za turizam i rekreaciju i za pobuđivanje interesa kod posjetitelja za prirodu i prirodne vrijednosti otoka Lošinj. Također ima i nekoliko atraktivnih obilježenih planinarskih staza.

Mali Lošinj

Šetnja otokom

Mali Lošinj je poznat još od antičkih vremena zbog svoje važne strateške i nautičke pozicije – bogatstvo različitih povijesnih perioda, kulture, prirodnih spomenika i literature. Zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, Mali Lošinj dočekuje mnoge goste, znanstvenike i putnike koje privlači bujna mediteranska vegetacija, bogata tradicija i arhitektura.

february, 2021

No Events

Jeste li spremni doživjeti Mali Lošinj?

Izgubite se u njegovoj divljini, predivno ispunjenim ugodnim uglovima, uskim prolazima i biljnim miomirisima.

×
Contact

CONTACT US

CONTACT DETAILS
+(385) 51 271-437, +(385) 51 711-671
reservations@ohm.hr

CALL BACK

WORKING HOURS
Mon-Fri: 09:00-17:00

BEST PRICE GUARANTEE

If you find a lower price anywhere on the Internet we will match that price and give you an additional 10% discount.

×
Kontakt

Kontaktirajte nas

Kontakt detalji
+(385) 51 271-437, +(385) 51 711-671
reservations@ohm.hr

Uzvratiti ćemo vam poziv

Radno vrijeme
Pon-pet: 09:00-17:00

Jamstvo najbolje cijene

Ukoliko pronađete nižu cijenu naših usluga bilo gdje na internetu, usporediti ćemo je i dati Vam dodatnih 10% popusta.

X