Novosti, Zbivanja

Karneval u Opatiji

Karneval u Opatiji tradicionalno započinje na blagdan sv. Antuna Opata, popularne Antonje, podizanjem pusta i karnevalske zastave te primopredajom gradskih ključeva maškarama, a završava na Pepelnicu, odnosno Čistu srijedu, paljenjem tog istog pusta kao simbola svega lošega što se zbivalo tijekom protekle godine.

Uključuje nekoliko velikih događaja, a jedan od apsolutnih vrhunaca je Dječji karneval u Opatiji – veliki mimohod veselih dječijih maškara u centru grada.

 

Ove godine dječiji karneval održao se u nedjelju 28.01.2018 kada su u pomno osmišljenim maskama u koje su ugradili vlastiti trud i ideje, stotine djece iz čitave Hrvatske i inozemstva prošlo rutom od središnjeg trga ispred tržnice do glavnog gradskog kupališta, a putem su ih bodrili brojni promatrači u publici i zabavljali animatori i glazbenici. Vrhunac manifestacije održao se na platou kupališta Slatina gdje su se djeca družila uz okrijepu i zabavni program u kojem je nastupila popularna Mia Dimšić. 

 

Budući da je naš hotel Bristol **** smješten u središtu događanja, pripremili smo nekoliko specijalnih ponuda za naše goste. Roditelji su mogli uživati ​​u ukusnom kuhanom vinu ili  hladnoj pivi, dok djeca nisu mogla odoljeti našim domaćim krafnama i fritulama.

Sve se pripremalo i posluživalo na našoj terasi ispred naših gostiju koji su bili oduševljeni našim slasticama i nasmijanim osobljem.

 

Nismo mogli biti sretniji da podržimo taj događaj stvarajući ugodnu atmosferu na našoj terasi gdje su svi imali širok osmijeh na licu: djeca i njihovi roditelji uživali su u svakom trenutku toga lijepoga, sunčanoga dana uz izbor slatkih poslastica koji su posluživali konobari koji su također sretno prigrlili duh prigoda, maskirajući se.

 


 

Author


Avatar